Coaching Nutricional

Què és el coaching nutricional?

Durant molts anys quan et trobaves davant de qualsevol professional de la salut la teva postura era la d’escoltar i obeïr. Darrere d’una taula, un personatge amb bata blanca et donava ordres a seguir per millorar la teva salut i, la teva feina, era asentir amb el cap i fes cas a les seves recomanacions.

El coaching nutricional és un procés que canvia tota aquesta dinàmica. Per primer cop el pacient és qui té la paraula, és qui té la responsabilitat dels seus actes i del seu tractament. Tu desideixes per on vols començar el canvi, quin és el teu ritme i què estàs disposat a fer.

El professional, el coach, és qui t’acompanya en el procés, no t’imposa les seves creences sinó que t’ajuda en aquest procés de canvi.

Aquesta és la meva filosofia i la meva forma de treball, des d’un punt totalment personalitzat, perquè cada persona és diferent.

A la consulta trobaràs el teu espai on poder enfocar la teva alimentació com tu vulguis i necessitis.

ANNA PUJOL- Especialista en Coaching Nutricional

Propòsits d’any nou

Comença l’any i després de tota la resaca et ve a la ment un munt de propòsits a cumplir en els següents 365 dies.

En molts casos, alguns d’aquests propòsits estan enfocats a cuidar el propi cos i millorar la salut. Això s’acaba traduint en voler menjar millor, deixar de fumar i fer més exercici. Tot i ser un propòsit molt atractiu i necessari moltes vegades no s’aconsegueix amb èxit. Per què? Per què cada any ens proposem el mateix i arriba el febrer i ja ens n’hem desdit?

Aquí és on actua el coaching nutricional. Buscar la manera de que aquests propòsits arribin a ser realitats, a formar part del nostre estil de vida. Vols que aquest any sigui la definitiva? Comencem!

La primera part consisteix en dos passos ben senzills:

  1. Objectiu. Sense objectiu no hi ha camí. La teva ment necessita focalitzar-se en allò que vols aconseguir. Busca metes ambisioses però realistes, que puguis assolir, que siguin coherents amb tu mateix. Un cop tinguis clar què vols, deixa-ho per escrit, en un lloc visible, que no se t’oblidi.
  2. Per a què? Un cop tens l’objectiu ben definit, pregunta’t “Per a què?”. Per a quin motiu t’has marcat aquest propòsit i no un altre. Quins beneficis aportarà a la teva vida el fet d’assolir l’objectiu en qüestió.

Aquest segon punt és el més important, és el que et donarà la motivació. Pregunta’t fins a 5 vegades el “per a què?” Si la teva primera resposta és “per a sentir-me millor”, torna’t a preguntar “per a què vols sentir-te millor”, i així successivament fins a trobar el teu motiu més intern.

La motivació és la clau de l’èxit. Sense motivació no hi ha resultats, l’objectiu perd força i no serveix per a res, ens rendim. Per això, un cop hagis trobat la teva motivació més interna, potencia-la! Busca la manera per reforçar-la fent que la teva ment ho tingui present.

Exemple pràctic!

Va venir a la consulta una dona que tenia l’objectiu de perdre 10kg. Al preguntar el “per a què?” em va contestar que per a veure’s millor. Després de fer la pregunta 5 vegades la seva resposta va ser “per a poder jugar amb el meu fill de 3 anys”. Aquesta va ser la seva motivació més interna, el que realment donava força al seu objectiu. Els 10kg de més la feien sentir limitada, que no podia seguir el ritme actiu del seu nen. Gràcies a reforçar aquesta motivació va poder assolir aquell repte que tant de temps havia intentat.

Si vols profunditzar en el món del coaching nutricional i aprendre com fer realitat els teus propòsits d’any nou, demana hora avui mateix.

Comença el canvi!